vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Olivoljan och syra från citron lyfter fram vinets fruktighet samtidigt som syran från vinet lättar upp rätten och ger fräschör.
Till scampi pil pil:
Till halloumin:
Servering:
Förbered scampin:
Torka av scampin med hushållspapper och salta lätt. Stek sedan i en het panna tills den nästan är klar, skvätt på lite vitt vin precis innan du tar upp räkorna från pannan.
Stek halloumin:
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja. Stek halloumin tills den får gyllenbrun yta på båda sidor.
Gör pil pil-såsen:
Hetta upp olivoljan och smöret i en djup panna eller liten gryta på medelvärme.
Lägg i vitlök och chili – fräs försiktigt tills vitlöken blir gyllene (inte bränd!).
Blanda i scampin och halloumin:
Lägg i scampin och de stekta halloumibitarna och blanda försiktigt så att allt täcks av den kryddiga oljan.
Puy Cheri Sauvignon Blanc görs på 85 % Sauvignon Blanc och 15 % Souvignier Gris. ett friskt och fruktigt vitt vin som kännetecknas av sina livliga syror och aromer av citrus, gröna äpplen och krusbär. Vinet har en lätt kropp och en ren, uppfriskande finish, vilket gör det till ett utmärkt val för både aperitif och till lättare maträtter som skaldjur, sparris och kycklingrätter.