Vito’s tryffel- och salsicciasås

Vinet & maten - Krämigheten i båda såser samt parmesan lyfter fram fruktigheten i vinet, vinets fina syra och att det inte är för kraftigt lyfter fram de fina smakerna i båda rätter

30 - 45 min
Enkelt

Ingredienser

(4 pers)

4 salsicciakorvar, skivade

3 dl grädde

20 g smör

2 äggulor

Salt och svartpeppar

20 g svart tryffel

½ tsk tryffelolja

Parmesan

Gör så här

-Stek korven i smöret tills den börjar få färg, tillsätt grädden och låt reducera ned 30%, smaka av med salt och peppar.

-När såsen börjar bli simmig, tillsätt riven tryffel, tryffelolja, parmesan och äggulorna och dra ned värmen och blanda väl. Äggulorna kommer reda såsen och binda fettet.

-Tillsätt den kokta pastan och låt sjuda ihop enkort stund.

-Har du mycket tryffel toppa med den, svartpeppar och parmesan.

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

Malvirà Langhe Nebbiolo, 2020

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Råraka med rökt lax, pepparotscrème, dill och citron
Råraka med rökt lax, pepparotscrème, dill och citron
Lax

10 - 30 min

Superenkelt

Paella med chorizo och grillade grönsaker
Paella med chorizo och grillade grönsaker
Chorizo

30 - 45 min

Enkelt

Skagen
Skagen
Skagen

10 - 30 min

Superenkelt

Miso- & svamprisotto med ponzu-dressad lax & pak choi
Miso- & svamprisotto med ponzu-dressad lax & pak choi
Risotto

30 - 45 min

Inte så svårt

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM