Här hittar du enkla och välsmakande recept med vinförslag som lyfter både maten och vinet. Vi har valt våra bästa kombinationer så att varje måltid blir något alldeles extra – utan att du behöver krångla till det. Och för att hålla det fräscht, fyller vi på med nya favoriter varje vecka.
Vi har gjort det enkelt: Sök på din favoritdruva, ett ”fylligt rödvin” eller den maträtt du är sugen på, så hjälper vi dig hitta den perfekta kombinationen. Släpp axlarna, vi tar hand om mat- och vinmatchningen, och du blir vinsmartare varje gång.
Prova med en annan sökterm.
Vinet och maten - Detta generösa Cabernetvin bjuder på en fyllig smakprofil där fruktigheten och den mjuka strukturen harmoniserar fint med matens sötma.
Tänd grillen och en varm direkt zon och en indirekt zon och låt grillen ligga på 200 grader.
Ta en liten ugnsfast form och dela potatisen och lägg i formen. Fyll sedan på med oljan så att den nästan täcker potatisen. Lägg i timjan och ställ på grillen på den indirekta zonen. Detta kommer ta ca 40-60 min beroende på värme i grillen.
Skiva zucchini och grilla på grillen med lite salt och peppar. Lägg sedan undan och låt svalna.
Blanda sedan ruccola med den grillade zucchinin och dela granatäpplet och slå ut kärnorna ned i salladen. Dressa sedan med olivoljan.
När potatisen är klar så grilla Entrecôte på den direkta zonen med lite salt och peppar till önskad innertemperatur. Servera och njut.
VINET & MATEN Då vi har ett smakrikt vin som denna så behöver maten vara smakrik, krämigheten från salsan mjukar upp tanninerna och lyfter fram fruktigheten i vinet, en grill och vinkombination som inte lämnar någon oberörd, glöm inte salta vid servering.
Gnid in rubb på kycklingen och låt marinera 15 min.
Dela tomaterna, vitlök, paprika och spansk peppar i grova bitar och fräs dem i en het panna i en minut, häll dem senare i en matberedare och mixa i några sekunder till en grov salas.
Blanda salsan med majonnäs och crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
Dela den gula löken med skalet på i halvor och lägg dem på grillen på mellan värme, när snittsidorna fått färg lägg över dem på indirekt värme tills löken är mjuk.
Lägg potatisen i en ugnsform, tryck till dem lätt och ringla på olivolja samt salt och peppar, ställ in dem i ugnen (200c) i ca 15 min, efter halva tiden toppa med örter och låt potatisen gå klart.
Grilla kycklingen och majskolvarna på medelvärme och låt gå klart på indirekt värme tills de når en innertemperatur på 67c, servera sedan med salsan och smashed potatisen, löken och majskolvarna och lite sallad.
Maten och vinet – Denna rätt innehåller bara vinvänner, fettet från friteringen lyfter fram vinets fruktighet.
Blanda 1 dl vetemjöl, bakpulver, salt, svartpeppar och öl till en smet
Mjöla fisken och panera i smeten, fritera sedan fisken i ca 4–5 min på 170c
Fritera pommes frites och servera fisken med örtdressingen och citron
Örtdressing:
Mixa allt med stavmixer i en smal, hög bunke, smaka av med salt och peppar
Vinet och maten - Med rik smak, generös frukt och sammetslen textur är denna Cabernet som gjord för att lyfta fram sötman i maten.
Starta grillen och låt den ligga på ca 180 grader.
Ha en deflektionsplatta i botten på din kolgrill så att det inte blir direkt värme. Har du en gasolgrill så tänd bara brännarna som inte är direkt under där du skall lägga kycklingen.
Börja med att använda en sax och klipp bort ryggbenet på kycklingen.Så klipp på varje sida om ryggbenet så att den tas bort. Då kan du vika ut kycklingen som på bilden. Klipp bort en gren av rosmarinkrukan som du kan använda som pensel när du skall pensla kycklingen. Ta sedan bort resterande rosmarin från krukan och finhacka den.
Blanda sedan hälften av smöret med den hackade rosmarinen samt zesten från citronen. Blanda detta och tryck sedan in det under skinnet på brösten på kycklingen.Lägg sedan på indirekt värme på grillen och salta och peppra. Värm sedan andra halvan av smöret med en halv pressad citron. När detta har smält så penslar du med din rosmarinkvist i smöret på kycklingen. Gör detta var 10 minuter tills att kycklingen i innertemperatur nått 82 grader.
Blanda sedan grekisk yoghurt med chipotle pastan, rör runt och ställ åt sidan.
Blanda sallad jordgubbar som du skivar, skriva lite sockerärtor, strimla lite mozzarella och blanda detta så har du en somrigt god sallad.
Detta är en väldigt smakrik paella som dessutom serveras med aioli skapar rätt fyllighet till vinet samt lyfter fram fruktigheten. Servera vinet något svalare än vanligt (16c) för en perfekt match.
Dela kycklingen i små kuber (2X2cm) och skiva chorizon i 2 cm tjocka skivor.
Stek löken, kyckling, chorizo och vitlöken i en stor panna rikligt med olivolja, tillsätt riset, paprikapulver, saffran och slå på fonden, koka ihop tills riset helt absorberat upp vätskan, smaka av och krydda efter behov.
Olja in grönsakerna med olivolja, krydda med salt och peppar och Grilla dem och limehalvorna, lägg dem ovanpå paellan och servera mitt på bordet.
Servera med aioli och ev en sallad.
Vinet och maten - Osten och crèmefraiche är båda vinvänner och kommer att lyfta fram frukten i vinet och mildra syran i Champagnen. Nickes 5 pizza Tips: 1. Baka pizzan på hög värme, gärna med lite fuktighet, så lägg en liten skål med vatten i ugnen. 2. Lägg inte på för mycket blöta toppings på pizzan, risken finns att botten ej blir färdiggräddad då 3. Om du har lufttorkad skinka eller annan känslig topping som är färdig, lägg på den i efterhand på den gräddade pizzan 4. Ringla gärna på olivolja både innan och efter du gräddat pizzan. 5. Riv på lite parmesan i efterhand när pizzan är gräddad det ger en extra dimension till pizzan.
Finfördela jästen i en bunke eller i skålen till enköksmaskin. Lös upp den med lite av vattnet och tillsätt sedan resten. Häll nermjölet, lite i taget, och arbeta samman till en smidig deg. Arbeta degen icirka 20 minuter i en köksmaskin, eller med degkrokar på en elvisp. Tillsättsaltet ett par minuter innan degen är färdigknådad. Strö över några nypor mjöloch täck med en fuktig handduk. Låt degen jäsa i 2 timmar i rumstemperatur.Dela degen i bitar om cirka 200 gram. Tillsätt lite mjöl om degen kännskladdig. Rulla degbitarna till runda bullar och lägg dem på en mjölad plåt.Täck med plastfolie och låt jäsa i 7 timmar i rumstemperatur eller 20 timmar ikyl. TIPS! Baka alltid pizzorna med rumstempererad deg, gäller även färdigköptdeg. Sätt ugnen på 275 grader och använd pizzasten eller bakstål för bästaresultat.
VINET & MATEN Här har vi sötma från både lök och paprika som kan krocka med vinet men då vi har den syrliga dressingen i salladen samt att rätten är väl saltad så blir det en perfekt mat & vin match.
Baka lökarna hela i ugn eller på grillen tills de är helt karameliserade. En av lökarna delar du på mitten och skär bort ändbitarna, ploppa sedan ut lökringarna så att du får små skålar. Resten av löken skalar du bort skalet och grovhackar, mixar sedan med crèmefraichen, 1 msk honung, salt och peppar och vitlök, lägg i en spritspåse.
Dela citronen och grilla snittsidorna tills de är karameliserade, lägg åt sidan.
Dela paprikan och grilla elller baka den i ugn tills den är mjuk, krydda med salt, peppar och olivolja.
Krydda flanksteken rikligt med salt, grilla på direkt värme, när båda sidorna fått en fin färg, lägg över köttet på indirekt värme och vila (inne temp 56c) krydda med svartpeppar och droppa några droppar av den grillade citronen över.
Gör en dressing av 6 cl olivolja, saft från en halvcitron, 1 tsk honung, salt och peppar och blanda sedan med salladen.
Skiva upp köttet, servera med salladen, lökringarna som du fyller med lökcrèmen och paprika.
Atlântimor Alvarinho, 2024, är en vitvinsvariant från den kända Vinho Verde-regionen i Portugal. Detta vin är framställt av Alvarinho-druvor, som är kända för sin friska syra och aromatiska profil. Atlântimor Alvarinho utmärker sig med sin ljusa, gyllene färg och komplexa doft av citrus, gröna äpplen och subtila blommiga toner.
Atlântimor Alvarinho, 2024, är en vitvinsvariant från den kända Vinho Verde-regionen i Portugal. Detta vin är framställt av Alvarinho-druvor, som är kända för sin friska syra och aromatiska profil. Atlântimor Alvarinho utmärker sig med sin ljusa, gyllene färg och komplexa doft av citrus, gröna äpplen och subtila blommiga toner.
Mazzei Belguardo är ett av vinerna som produceras av Mazzei. Det är en blandning av druvor som ofta inkluderar Sangiovese, Merlot och Cabernet Sauvignon. Detta vin kännetecknas av sin eleganta struktur, mörka fruktsmaker och subtila kryddiga toner. Det är ett utmärkt exempel på den typ av kvalitetsvin som Mazzei strävar efter att producera, med en balans mellan fruktighet och syra, vilket gör det till en utmärkt följeslagare till en rad olika maträtter.
Mazzei Belguardo är ett av vinerna som produceras av Mazzei. Det är en blandning av druvor som ofta inkluderar Sangiovese, Merlot och Cabernet Sauvignon. Detta vin kännetecknas av sin eleganta struktur, mörka fruktsmaker och subtila kryddiga toner. Det är ett utmärkt exempel på den typ av kvalitetsvin som Mazzei strävar efter att producera, med en balans mellan fruktighet och syra, vilket gör det till en utmärkt följeslagare till en rad olika maträtter.
Black Stallion Winery är beläget i Napa Valley, Kalifornien, och är känt för sina exceptionella viner, särskilt sina kraftfulla och eleganta röda viner. Vineriet grundades 2007 och kombinerar traditionell vinproduktion med moderna tekniker.
Black Stallion Winery är beläget i Napa Valley, Kalifornien, och är känt för sina exceptionella viner, särskilt sina kraftfulla och eleganta röda viner. Vineriet grundades 2007 och kombinerar traditionell vinproduktion med moderna tekniker.
Castelcaia är en respekterad producent med fokus på att hålla traditionerna vid liv, samtidigt som de införlivar moderna vinifikationstekniker. De arbetar med hållbara metoder och strävar efter att framhäva den unika karaktären. Druvorna plockas för hand vid optimal mognad. Efter skörden genomgår de en maceration för att extrahera smak och färg, följd av fermentering vid kontrollerade temperaturer. Lagringen i ekfat varar i minst 24 månader, vilket bidrar till vinets komplexitet och struktur.
Castelcaia är en respekterad producent med fokus på att hålla traditionerna vid liv, samtidigt som de införlivar moderna vinifikationstekniker. De arbetar med hållbara metoder och strävar efter att framhäva den unika karaktären. Druvorna plockas för hand vid optimal mognad. Efter skörden genomgår de en maceration för att extrahera smak och färg, följd av fermentering vid kontrollerade temperaturer. Lagringen i ekfat varar i minst 24 månader, vilket bidrar till vinets komplexitet och struktur.
Detta vin är en blend av Barbera och Nebbiolo, två av de mest emblematiska druvsorterna från Piemonte. Barbera bidrar med en fruktig och saftig karaktär med inslag av röda bär, medan Nebbiolo tillför struktur, komplexitet och typiska toner av rosor, läder och kryddor. Årgången 2024, i en praktisk 3 liters bag-in-box-förpackning, är idealisk för de som vill ha ett vin med traditionell piemontesisk karaktär som passar både till chark som en god köttbit från grillen
Detta vin är en blend avBarbera och Nebbiolo, två av de mest emblematiska druvsorterna från Piemonte.Barbera bidrar med en fruktig och saftig karaktär med inslag av röda bär, medanNebbiolo tillför struktur, komplexitet och typiska toner av rosor, läder ochkryddor. Årgången 2024, i en praktisk 3 liters bag-in-box-förpackning, äridealisk för de som vill ha ett vin med traditionell piemontesisk karaktär sompassar både till chark som en god köttbit från grillen
Puy Cheri Sauvignon Blanc görs på 85 % Sauvignon Blanc och 15 % Souvignier Gris. ett friskt och fruktigt vitt vin som kännetecknas av sina livliga syror och aromer av citrus, gröna äpplen och krusbär. Vinet har en lätt kropp och en ren, uppfriskande finish, vilket gör det till ett utmärkt val för både aperitif och till lättare maträtter som skaldjur, sparris och kycklingrätter.
Puy Cheri Sauvignon Blanc görs på 85 % Sauvignon Blanc och 15 % Souvignier Gris. ett friskt och fruktigt vitt vin som kännetecknas av sina livliga syror och aromer av citrus, gröna äpplen och krusbär. Vinet har en lätt kropp och en ren, uppfriskande finish, vilket gör det till ett utmärkt val för både aperitif och till lättare maträtter som skaldjur, sparris och kycklingrätter.
Ciù Ciù består av 85% sangiovese och 15% montepulciano, vinet är välbalanserat och har en touch av ek, vilket gör att detta är ett riktigt bra vin när du ska matcha det med mat.Regionen Marche är känd för sin kvalitet av råvaror och detta vin är inget undantag. Recepten som Niclas Tuomela har tagit fram bygger på klassiska italienska rätter, enkla att laga till men med höga smaker.Ciù Ciù är ett medelfylligt vin med balanserad strävhet och fin syra. Vinet har en generös fruktighet och en avslutande touch av ek-karaktär. Servera vinet vid 18 c och lufta gärna vinet en kort stund för att maxa upplevelsen.
Ciù Ciù består av 85% sangiovese och 15% montepulciano, vinet är välbalanserat och har en touch av ek, vilket gör att detta är ett riktigt bra vin när du ska matcha det med mat.
Regionen Marche är känd för sin kvalitet av råvaror och detta vin är inget undantag. Recepten som Niclas Tuomela har tagit fram bygger på klassiska italienska rätter, enkla att laga till men med höga smaker.
Ciù Ciù är ett medelfylligt vin med balanserad strävhet och fin syra. Vinet har en generös fruktighet och en avslutande touch av ek-karaktär. Servera vinet vid 18 c och lufta gärna vinet en kort stund för att maxa upplevelsen.
Veronia Appassimento 2023 är ett smakrikt rödvin från Italien, framställt enligt den traditionella appassimento-metoden där druvorna torkas för att koncentrera smakerna. Resultatet är ett fylligt vin med inslag av mogna mörka bär, plommon och en lätt kryddighet.
Veronia Appassimento 2023 är ett smakrikt rödvin från Italien, framställt enligt den traditionella appassimento-metoden där druvorna torkas för att koncentrera smakerna. Resultatet är ett fylligt vin med inslag av mogna mörka bär, plommon och en lätt kryddighet.
Betyg 5/6 ”Generös & Prisvärd publikfriare!”
Château Briand är ett klassiskt rödvin från Bordeaux-regionen i sydvästra Frankrike. Det representerar den traditionella Bordeaux-stilen med en fin balans mellan fruktighet, strävhet och elegans. Vinet har ofta toner av svarta vinbär, plommon, cederträ och subtila inslag av ek beroende på lagringen. Det passar utmärkt till rött kött, vilt eller lagrade ostar. Nyanserad, mogen smak med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, korinter, kakao, tobak, ceder, kryddor och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.
Nyanserad, mogen smak med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, korinter, kakao, tobak, ceder, kryddor och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.
Château Briand är ett klassiskt rödvin från Bordeaux-regionen i sydvästra Frankrike. Det representerar den traditionella Bordeaux-stilen med en fin balans mellan fruktighet, strävhet och elegans. Vinet har ofta toner av svarta vinbär, plommon, cederträ och subtila inslag av ek beroende på lagringen. Det passar utmärkt till rött kött, vilt eller lagrade ostar. Nyanserad, mogen smak med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, korinter, kakao, tobak, ceder, kryddor och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.
Betyg 6/6 superfynd och imponerande kvalité!
Il Capolavoro Piemonte Rosso är ett matvänligt rödvin från den berömda vinregionen Piemonte i nordvästra Italien. Detta vin är tillverkat av de tre klassiska druvsorterna: Barbera, Nebbiolo och Dolcetto, vilket ger en lättsam balanserad fruktig stil
Il Capolavoro Piemonte Rosso är ett matvänligt rödvin från den berömda vinregionen Piemonte i nordvästra Italien. Detta vin är tillverkat av de tre klassiska druvsorterna: Barbera, Nebbiolo och Dolcetto, vilket ger en lättsam balanserad fruktig stil
Betyg 6/6 Fynd! Mycket Piemonte för pengarna.
KWV är Sydafrikas mest berömda vinhus och kända för sina druvtypiska och matvänliga viner.
KWV är Sydafrikas mest berömda vinhus och kända för sina druvtypiska och matvänliga viner. Vinet har fruktsötma kvar som man vill tona ned och balansera med chilli hetta och något sött i inslag i smaksättningen, sotad bidrar till en mer smakrik rätt och beskan som uppstår balenseras med fruktsötman i vinet.
Nyanserad, fruktig smak med inslag av plommon, svarta vinbär, blåbär, lavendel och mörka körsbär. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött, gärna grillat. Betyg 6/6 Überfynd!
Nyanserad, fruktig smak med inslag av plommon, svarta vinbär, blåbär, lavendel och mörka körsbär. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött, gärna grillat.
Betyg 6/6 Überfynd!
Nyanserat och smakrikt med fatkaraktär. Inslag av svarta vinbär, plommon, lagerblad, choklad, svarta oliver och örter.
Vinet är fylligt med markerad strävhet och frisk syra. Passar till rätter av mörkt kött, såsom grillat lamm, nöt eller vilt, gärna med en gratäng som fångar upp strävheten i vinet. Serveras vid cirka 18 °C. Betyg 5/6 Mycket prisvärt!
Rieslingdruvan är grönskalig och trivs bäst i svalare klimat, där den långsamma mognaden ger viner med hög syra och tydlig aromprofil. Riesling är en av världens mest ädla och karaktärsfulla vindruvor, känd för sin elegans, friskhet och förmåga att spegla terroir – det vill säga den unika kombinationen av jordmån, klimat och vinmakarstil. Ursprungligen från Tyskland, där den första dokumenterade omnämningen dateras till 1400-talet, har Riesling blivit en symbol för kvalitet och tradition inom vitvinsvärlden.
Det som gör Riesling unikt är dess bredd – från knastertorra till söta viner. Oavsett stil kännetecknas Rieslingviner ofta av dofter av gröna äpplen, citrus, persika, aprikos, blommor och i vissa fall en karaktäristisk ton av petroleum när vinet åldras. Den höga syran gör vinerna friska och livliga, samt ger dem en exceptionell lagringspotential.
Fruktigt rött med fin balans med komplex doft av mörka bär, cederträ och kryddor. Gott till en rätter av kött, en krämig pasta eller vällagrade hårdostar. Perfekt till sommarens grillmiddagar.
Fruktigt rött med fin balans med komplex doft av mörka bär, cederträ och kryddor. Gott till en rätter av kött, en krämig pasta eller vällagrade hårdostar.
Perfekt till sommarens grillmiddagar.
Här har vi ett vin med struktur för dig som söker seriositet och kraft till en grillad köttbit! Med ett gott kryddsmör och lite riven parmesan hanteras tanninerna perfekt och du har en riktigt god kombination med mat och vin!
Här har vi ett vin med struktur för dig som söker seriositet och kraft till en grillad köttbit! Med ett gott kryddsmör och lite riven parmesan hanteras tanninerna perfekt och du har en riktigt god kombination med mat och vin!
Cono Surs etiketter i denna serie pryds av en cykel vilket är en hyllning till det ikoniska transportmedlet som används av vinmakarna på Cono Surs vingårdar, vilket symboliserar deras engagemang för hållbarhet och miljövänlig produktion.
Cono Surs etiketter i denna serie pryds av en cykel vilket är en hyllning till det ikoniska transportmedlet som används av vinmakarna på Cono Surs vingårdar, vilket symboliserar deras engagemang för hållbarhet och miljövänlig produktion.
Det röda vinet i serien Casas Honestos är fylligt och smakrikt. Med toner som mörka körsbär, plommon, mörk choklad och kryddor blir vinet en höjdare både som sällskapsvin och till myskvällar. Vinet har en välbalanserad strävhet och passar till kötträtter, pasta, grytor och vegetariskt. Servera i rumstemperatur.
Det röda vinet i serien Casas Honestos är fylligt och smakrikt. Med toner som mörka körsbär, plommon, mörk choklad och kryddor blir vinet en höjdare både som sällskapsvin och till myskvällar. Vinet har en välbalanserad strävhet och passar till kötträtter, pasta, grytor och vegetariskt. Servera i rumstemperatur.
Den vita boxen är fräsch och livlig med smak av gröna äpplen, päron, persika, citrus och örter. Syran är välbalanserad och ger den där härligt krispiga tonen. Vinet passar bra som sällskapsvin men även till fisk, skaldjur, vegetariskt och festlig mat. Servera väl kyld.
Den vita boxen är fräsch och livlig med smak av gröna äpplen, päron, persika, citrus och örter. Syran är välbalanserad och ger den där härligt krispiga tonen. Vinet passar bra som sällskapsvin men även till fisk, skaldjur, vegetariskt och festlig mat. Servera väl kyld.
Denna zinfandel kommer från ekologiskt certifierade gårdar i Mendocino County ligger norr om San Francisco i Kalifornien. Delar av vinet har lagrats ett år på ekfat vilket kompletterar den generösa mörka bärfrukten. Vinet går i en fylligare stil och är perfekt till smakrikare rätter, gärna från grillen men kan nog vara det ultimata vinet till en välgjord burgare
Denna zinfandel kommer från ekologiskt certifierade gårdar i Mendocino County ligger norr om San Francisco i Kalifornien. Delar av vinet har lagrats ett år på ekfat vilket kompletterar den generösa mörka bärfrukten. Vinet går i en fylligare stil och är perfekt till smakrikare rätter, gärna från grillen men kan nog vara det ultimata vinet till en välgjord burgare
Viña Maipo grundades 1948 och har sedan dess producerat viner i Maipo, den äldsta och mest prestigefyllda vinregionen i Chile. Viña Maipos filosofi har alltid varit att ge de allra bästa förutsättningarna för varje druvsort vilket återspeglas i kvaliteten på Viña Maipos samtliga produktserier, oavsett prisklass.Sedan år 2006 är Viña Maipo Chiles fjärde största exportvarumärke med distribution av viner till mer än 60 länder världen över. I Sverige har Viña Maipo funnits sedan 1996 och är allt sedan dess en försäljningssuccé.
Viña Maipo grundades 1948 och har sedan dess producerat viner i Maipo, den äldsta och mest prestigefyllda vinregionen i Chile. Viña Maipos filosofi har alltid varit att ge de allra bästa förutsättningarna för varje druvsort vilket återspeglas i kvaliteten på Viña Maipos samtliga produktserier, oavsett prisklass.
Sedan år 2006 är Viña Maipo Chiles fjärde största exportvarumärke med distribution av viner till mer än 60 länder världen över. I Sverige har Viña Maipo funnits sedan 1996 och är allt sedan dess en försäljningssuccé.
Den ljusgula färgen med ett stänk av grönt skvallrar om de 100% sauvignon blanc-druvorna som det här vinet görs på. Vinet har en ren smak med en härlig fräschör, som gör det till en ypperlig matchning till fisk- och skaldjur men också asiatiska rätter.
Den ljusgula färgen med ett stänk av grönt skvallrar om de 100% sauvignon blanc-druvorna som det här vinet görs på.
Vinet har en ren smak med en härlig fräschör, som gör det till en ypperlig matchning till fisk- och skaldjur men också asiatiska rätter.
Vad roligt att du hittat hit! Vi misstänker att du gillar viner av hög kvalitet, vinhuset Langlois grundades år 1885 och har sedan dess varit en av de mest berömda producenterna av mousserande viner. Langlois äger vingårdar i både Saumur och Sancerre, två av de mest prestigefyllda vinregionerna i Loiredalen där dess mikroklimat bidrar till den höga kvalitetén. Langlois görs enligt den traditionella metoden med druvor av absolut högsta kvalitet vilket bidrar till en stil av vin som både passar på den viktigaste middagen som till fredagsdrinken med lite goda tilltugg. På denna sida hittar du recept som är perfekt matchade med vinet.
Vad roligt att du hittat hit! Vi misstänker att du gillar viner av hög kvalitet, vinhuset Langlois grundades år 1885 och har sedan dess varit en av de mest berömda producenterna av mousserande viner.
Langlois äger vingårdar i både Saumur och Sancerre, två av de mest prestigefyllda vinregionerna i Loiredalen där dess mikroklimat bidrar till den höga kvalitetén. Langlois görs enligt den traditionella metoden med druvor av absolut högsta kvalitet vilket bidrar till en stil av vin som både passar på den viktigaste middagen som till fredagsdrinken med lite goda tilltugg. På denna sida hittar du recept som är perfekt matchade med vinet.
Detta är ett kraftfullt och fruktigt syrahvin från Charles Smith Wines, en vinmakare känd för sina djärva och karaktärsfulla viner. Boom Boom Syrah gör skäl för sitt namn – det är en smakexplosion!I glaset bjuder Boom Boom på toner av mörka körsbär, björnbär, svartpeppar och lakrits, med en rökig underton och mjuka tanniner. Ett utmärkt val till grillat kött, vilt eller en smakrik pasta med svamp och tryffel.Betyg: 5/6, strålande Syrah!
Detta är ett kraftfullt och fruktigt syrahvin från Charles Smith Wines, en vinmakare känd för sina djärva och karaktärsfulla viner. Boom Boom Syrah gör skäl för sitt namn – det är en smakexplosion!
I glaset bjuder Boom Boom på toner av mörka körsbär, björnbär, svartpeppar och lakrits, med en rökig underton och mjuka tanniner. Ett utmärkt val till grillat kött, vilt eller en smakrik pasta med svamp och tryffel.
Betyg: 5/6, strålande Syrah!
Vinet har en djup, blåröd färg och en kryddig doft med inslag av björnbär, peppar och skogshallon. Smaken är kryddig med toner av björnbär, lagerblad, lavendel, skogshallon och peppar. Passar perfekt till det mesta smakrika som kommer från grillen eller stekpannan och glöm ej jobba med lite färska örter i rätten då blir det en hit.
Paul Jaboulet Aîné Parallèle 45 Côtes du Rhône Rouge är ett ekologiskt rött vin från Rhônedalen i Frankrike, uppkallat efter den 45:e breddgraden som passerar nära producentens vinkällare. Vinet består av 53% grenache, 37% syrah, 5% mourvèdre, 3% marselan och 2% carignan. Druvorna handskördas vid optimal mognad. Grenache och de andra druvsorterna samjäser för att fixera färg och tanniner, medan syrah vinifieras separat med en cirka tre veckor lång maceration och varsam extraktion. Vinet lagras därefter i sex månader på ståltankar och koniska träkar på sin fina jästfällning.
Delas Crozes-Hermitage Les Launes är ett rött vin från norra Rhônedalen i Frankrike, framställt av 100% syrah-druvor. Druvorna skördas för hand från vingårdar med varierande jordmån som granit och lera. Efter avstjälkning jäser musten i öppna betongkar vid 28–32 °C, följt av malolaktisk jäsning i ståltank. Cirka en tredjedel av vinet lagras på ekfat för att tillföra en touch av fat
Vinet har en mörk blålila färg och en nyanserad, kryddigdoft Smaken är balanserad med karaktär av fat, mörka bär, vitpeppar, lavendel,rökta charkuterier. Passar utmärkt tillsmakrikare grytor eller stekar men för guds skull glöm inte en bra köttbit frångrillen.
Delas Côtes du Rhône Saint-Esprit är ett rött vin från Rhônedalen i Frankrike, framställt huvudsakligen av syrah och grenache. Druvorna kommer från sydsluttningarna kring Saint-Julien och Saint-Alban.
Efter skörden avstjälkas druvorna och jäser i ståltankar under cirka två veckor med daglig överpumpning av skalmassan för att extrahera smak och färg. Cirka 30 % av vinet lagras på ekfat för att ge en lättare fatkaraktär. Denna Côtes Du Rhône är något mörkare och kraftigare än vad man kanske är van vid just för att den har ganska hög andel Syrah.
Vinet har en generös och kryddig smak med inslag av fat,björnbär, lagerblad och svartpeppar. Det är medelfylligt med mjuka tanniner ochen balanserad syra och passar perfekt till det mesta smakrika som kommer frångrillen eller stekpannan.
Albert Lebrun Blanc de Noirs Extra Brut är en elegant champagne från Frankrike, framställd av 63% pinot noir och 37% meunier. Druvorna skördas från Côte des Bar och Vallée de la Marne. Med en dosage på endast 6 g/l klassificeras den som Extra Brut, vilket ger en frisk och torr stil.
Doften är nyanserad och utvecklad med inslag av röda äpplen, rostat bröd, fransk nougat, pomerans och valnötter. Smaken är mycket frisk och balanserad, med toner av röda äpplen, rostat bröd och mandel. Wow det här är riktigt bra champagne till ett riktigt fyndpris! Perfekt till både Aperitif men även mycket bra matchampagne, testa med en god pizza!
Chateau Ste. Michelle är en av de mest respekterade vinproducenterna i USA, och denna klassiska cabernet sauvignon är en av deras signaturviner. Druvorna kommer från Columbia Valley, där de svala nätterna hjälper till att bibehålla syran och ge en elegant struktur åt vinet.
Efter jäsningen lagras vinet på både franska och amerikanska ekfat, vilket ger en härlig balans mellan frukt och kryddiga ektoner. Smaken är djup och fyllig med inslag av svarta vinbär, plommon, mörk choklad och cederträ, tillsammans med en fin kryddighet från ekfaten. Tanninerna är välbalanserade och ger en lång, mjuk avslutning.
Detta är ett matvänligt vin som passar perfekt till grillade köttbitar, lammracks eller en saftig hamburgare
Betyg: 6/6, Superfynd!
Substance är en serie viner från Charles Smith som fokuserar på att uttrycka druvornas renhet och ursprung. Denna pinot noir från Columbia Valley är ett lysande exempel på hur Washingtons svalare delar kan producera eleganta, nyansrika viner.
I smaken hittar du mogna hallon, jordgubbar, körsbär och en touch av kryddnejlika och skogig mineralitet. Den friska syran och de sammetslena tanninerna gör detta till ett elegant och mångsidigt vin, perfekt till rostad anka, grillad lax eller en svamprisotto.
Dessa tre viner är alla från Columbia Valley, Washington, där klimatet och jordmånen skapar viner med både intensitet och elegans. Charles Smiths viner har en modern, djärv stil medan Chateau Ste. Michelle representerar en mer klassisk och balanserad tradition.
Betyg: 6/6, man blir glad!
Denna chardonnay från Washington States äldsta vinproducent är ett lysande exempel på den amerikanska västkustens stil. Druvorna kommer från Columbia Valley och vinet har delvis lagrats på ek, vilket ger en fin balans mellan frisk fruktighet och mjuka, smöriga inslag. Här hittar du toner av äpple, päron och citrus, med en lätt vaniljton i avslutet. Ett mångsidigt vin som passar både till grillad kyckling och krämiga pastarätter. 100 % chardonnay från olika gårdar i Columbia Valley, ca 20% av vinet lagras på fransk ek i ca 8 månader.
Betyg: 5/6, Fynd!
En kraftfull och smakrik chardonnay från Washingtons Columbia Valley, skapad av vinmakaren Charles Smith. Vinet har jästs och lagrats på franska ekfat, vilket ger en härlig fyllighet med smöriga och rostade toner. Smaken är rik på mogna äpplen, citrus och vanilj, med en frisk syra som balanserar den generösa fruktigheten. Ett perfekt val för den som gillar en klassisk ekfatslagrad chardonnay! Vinet lagras på 25% nya barrique’s resten äldre i 10 månader, druvorna jäses naturellt och alla druvor handplockas och pressas i hela druvklasar.
Betyg 6/6, balans, kraft och kvalitet till bra pris
Detta eleganta rieslingvin är ett samarbete mellan Chateau Ste. Michelle i Washington och den tyska vinmakaren Ernst Loosen. Druvorna kommer från Columbia Valley, där svala nätter och varma dagar ger perfekt balans mellan fräsch syra och solmogna fruktsmaker. Vinet bjuder på toner av persika, citrus och vita blommor med en frisk mineralitet och en liten touch av sötma – en perfekt matchning till asiatiska rätter eller skaldjur. Vinet är lagrat på ståltank och har ca 20gr/lite restsötma som knappt märks på grund av den höga syran i vinet.
Betyg 6/6, Storslagen riesling!
Detta är ett skolexempel på en klassiskt Bordeaux som fortfarande har en ungdomlig frukt i behåll – och detta trots att vinet mognat i 14 år, vilket ger en utvecklad smak och mer komplexitet.Vinet gjort ungefär på lika delar av Cabernet och Merlot och fått lagra på ek i ca ett år.
Detta är ett skolexempel på en klassiskt Bordeaux som fortfarande har en ungdomlig frukt i behåll – och detta trots att vinet mognat i 14 år, vilket ger en utvecklad smak och mer komplexitet.Vinet gjort ungefär på lika delar av Cabernet och Merlot och fått lagra på ek i ca ett år.
"Überfynd! 6/6” - Niclas Tuomela
I hjärtat av Piemonte, i charmiga Roero norr om Barolo, ligger det familjeägda vinhuset Malvira. Här skapas både eleganta vita viner och imponerande röda på nebbiolo och barbera. Familjen Damonte, som grundade Malvira på 1950-talet, har nu lanserat sin Langhe Nebbiolo i Sverige – ett vin med en spännande historia och en passion för estetik. Med tydliga smaker av syrliga körsbär, mogna jordgubbar, torkade rosor och kryddiga inslag av salvia och svartpeppar, smakrikt fast i en lättare stil. Tanninerna är härligt tuggiga och doften intensiv, nebbiolo när det är som bäst!
Betyg 6/6 supercharmigt fynd!
Zinfandel är en av de mest älskade druvorna i USA, särskilt i Kalifornien, men dess ursprung är långt ifrån amerikanskt. Genetisk forskning har visat att Zinfandel härstammar från den kroatiska druvan Crljenak Kaštelanski (även kallad Tribidrag). Druvan kom till Italien, där den blev känd som Primitivo, och spreds sedan vidare till USA under 1800-talet. Zinfandel har en fascinerande släkt med flera intressanta kopplingar: Crljenak Kaštelanski – Ursprungsversionen från Kroatien. Primitivo – Den italienska motsvarigheten, genetiskt identisk men ofta något rustikare i stilen. Plavac Mali – En kroatisk druva som är en "avlägsen kusin" till Zinfandel och har liknande smaker.
Zinfandel är en av de mest älskade druvorna i USA, särskilt i Kalifornien, men dess ursprung är långt ifrån amerikanskt.
Genetisk forskning har visat att Zinfandel härstammar från den kroatiska druvan Crljenak Kaštelanski (även kallad Tribidrag). Druvan kom till Italien, där den blev känd som Primitivo, och spreds sedan vidare till USA under 1800-talet.
Vinet Mira som är gjort av druvorna Cabernet och Merlot och har en bra struktur och syra då druvorna kommer från South Australia och regioner som Barossa, Clare Valley samt de lite svalare delarna som Limestone coast och coonawarra. Vinet passar utmärkt till lite mera smakrika rätter och gärna en biffstek av bra kvalitet.
Vinet Mira som är gjort av druvorna Cabernet och Merlot och har en bra struktur och syra då druvorna kommer från South Australia och regioner som Barossa, Clare Valley samt de lite svalare delarna som Limestone coast och coonawarra.
Vinet passar utmärkt till lite mera smakrika rätter och gärna en biffstek av bra kvalitet.
Det hyllade vinet Les Sorts presenterar nu en högkvalitativ och klimatsmart box! Boxen Serra Catalana skördar redan beröm från vinexperter och kritiker och är ditt bästa sällskap till sommarens grillmeny men också perfekt till minglet och pratet runtom! Vinet bjuder på en läcker mörkbärig smak, som påminner om blåbär, körsbär, färska örter. En mustig fyllighet kombinerat med lite lagom pepprighet ger fräschör och ett litet bett i eftersmaken. Snygg balans och en lång, härlig eftersmak.
Det hyllade vinet Les Sorts presenterar nu en högkvalitativ och klimatsmart box!
Boxen Serra Catalana skördar redan beröm från vinexperter och kritiker och är ditt bästa sällskap till sommarens grillmeny men också perfekt till minglet och pratet runtom!
Vinet bjuder på en läcker mörkbärig smak, som påminner om blåbär, körsbär, färska örter. En mustig fyllighet kombinerat med lite lagom pepprighet ger fräschör och ett litet bett i eftersmaken. Snygg balans och en lång, härlig eftersmak.
Maze är i särklass den bästa rödvinsboxen i sin prisklass just nu! Doften bjuder på en generös fruktighet med djupa smaker av plommon och cassis, toner av mörk choklad och en pepprig kryddighet med inslag från ekfatslagringen. Vinet är härligt inbjudande och smakrikt med svarta vinbär och blåbär som balanseras av kryddigheten signerad druvan shiraz med ett fräscht avslut av eukalyptus. Maze är en perfekt avvägning mellan solmogen mörkfrukt och kryddighet samtidigt som det finns en fin tanninstruktur och en angenäm syra. Stjärnorna i vinet, Shiraz och Cabernet Sauvignon mognar under perfekta förhållanden tack vare Australiens långa soltimmar kombinerat med det maritima klimatet som Limestone Coast erbjuder. Som namnet avslöjar är jordmånen kalkrik vilket bidrar till vinets komplexitet och smakrikedom. Eftersom vinet är smakrikt och har en tydlig struktur passar det perfekt till en bit mat. Nedan har vi kombinerat vinet med Smashed Tortillaburgare, perfekt för helgens familjemiddag.
Maze är i särklass den bästa rödvinsboxen i sin prisklass just nu! Doften bjuder på en generös fruktighet med djupa smaker av plommon och cassis, toner av mörk choklad och en pepprig kryddighet med inslag från ekfatslagringen.
Vinet är härligt inbjudande och smakrikt med svarta vinbär och blåbär som balanseras av kryddigheten signerad druvan shiraz med ett fräscht avslut av eukalyptus. Maze är en perfekt avvägning mellan solmogen mörkfrukt och kryddighet samtidigt som det finns en fin tanninstruktur och en angenäm syra.
Stjärnorna i vinet, Shiraz och Cabernet Sauvignon mognar under perfekta förhållanden tack vare Australiens långa soltimmar kombinerat med det maritima klimatet som Limestone Coast erbjuder. Som namnet avslöjar är jordmånen kalkrik vilket bidrar till vinets komplexitet och smakrikedom. Eftersom vinet är smakrikt och har en tydlig struktur passar det perfekt till en bit mat. Nedan har vi kombinerat vinet med Smashed Tortillaburgare, perfekt för helgens familjemiddag.
Ett torrt, frisk och fruktigt mousserande vin signerat Miss Li! Här har vår sommelier Niclas Tuomela knåpat ihop ett par riktigt enkla och läckra rätter för att matcha hennes Cava.“Livlig, sprudlande och en smula komplicerad” säger den folkkära artisten både om sig själv och om sin Cava. Men det roliga är att Cava Complicado de Miss Li är så enkel att tycka om - faktiskt helt okomplicerad - liksom de här underbara rätterna - så låt inte namnet avskräcka! Prova! Njut! Och skål!
Ett torrt, frisk och fruktigt mousserande vin signerat Miss Li! Här har vår sommelier Niclas Tuomela knåpat ihop ett par riktigt enkla och läckra rätter för att matcha hennes Cava.
“Livlig, sprudlande och en smula komplicerad” säger den folkkära artisten både om sig själv och om sin Cava. Men det roliga är att Cava Complicado de Miss Li är så enkel att tycka om - faktiskt helt okomplicerad - liksom de här underbara rätterna - så låt inte namnet avskräcka! Prova! Njut! Och skål!
Välgjord sangiovese i generös fruktig, frisk stil från Emilia-Romagna. I mitt tycke, det perfekta pastavinet.Jag skulle beskriva det här vinet som en typisk sangiovese med mörk och röd bärfrukt, lite örtiga toner, med lagom strävhet och frisk syra.Helt enkelt; medelfylligt och bjussigt! Ett riktigt fynd där du får sjukt mycket vin för pengarna.
Välgjord sangiovese i generös fruktig, frisk stil från Emilia-Romagna. I mitt tycke, det perfekta pastavinet.
Jag skulle beskriva det här vinet som en typisk sangiovese med mörk och röd bärfrukt, lite örtiga toner, med lagom strävhet och frisk syra.
Helt enkelt; medelfylligt och bjussigt! Ett riktigt fynd där du får sjukt mycket vin för pengarna.
Le Ville di Antanè går åt det fylligare slaget med generös mörkbärig frukt. I vinet finns även en viss fatkaraktär och under all bärighet även en bra avrundad strävhet vilket gör att du kan trycka på lite med smakerna i maten, perfekt till grillkvällen.
Le Ville di Antanè går åt det fylligare slaget med generös mörkbärig frukt. I vinet finns även en viss fatkaraktär och under all bärighet även en bra avrundad strävhet vilket gör att du kan trycka på lite med smakerna i maten, perfekt till grillkvällen.
Generös, mörkbärig flörtig stil med pigg syra och lagom strävhet. Det här är ett vin som är lika god till en bok som innan maten eller till en enklare middagsrätt, tex en krämig pasta.
Generös, mörkbärig flörtig stil med pigg syra och lagom strävhet. Det här är ett vin som är lika god till en bok som innan maten eller till en enklare middagsrätt, tex en krämig pasta.
Det här vinet är precis som en dröm – fylligt, mjukt och härligt! Detta generösa boxvin passar absolut som pratvin men är också ditt bästa sällskap vid grillen. En het salsa på burgaren eller lite kryddig glaze på revbenen möter inga hinder här.Cabernet sauvignon dominerar vinet och ger den fina mixen av solvarma svarta vinbär, saftiga bär, en väl avvägd strävhet och riktigt fin syra.Vineriet Peltier arbetar hållbart och tack vare valet av förpackning är vinet också klimatsmart.
Det här vinet är precis som en dröm – fylligt, mjukt och härligt! Detta generösa boxvin passar absolut som pratvin men är också ditt bästa sällskap vid grillen. En het salsa på burgaren eller lite kryddig glaze på revbenen möter inga hinder här.
Cabernet sauvignon dominerar vinet och ger den fina mixen av solvarma svarta vinbär, saftiga bär, en väl avvägd strävhet och riktigt fin syra.
Vineriet Peltier arbetar hållbart och tack vare valet av förpackning är vinet också klimatsmart.
Roligt att du hittat hit, Roodeberg är ett av Sydafrikas mest berömda vinhus och har länge varit förknippat med Sydafrikas berömda grilltradtion Braai på grund av sin unika vinstil. Roodeberg är en klassisk blend av Cabernet, Merlot och Shiraz med en lätt touch av ek. På denna sida ger Vinsmarts sommelier Niclas Tuomela sina bästa tips på hur du bäst matchar Roodeberg med grillad mat, recept och allt som hör grillat till.
Roligt att du hittat hit, Roodeberg är ett av Sydafrikas mest berömda vinhus och har länge varit förknippat med Sydafrikas berömda grilltradtion Braai på grund av sin unika vinstil.
Roodeberg är en klassisk blend av Cabernet, Merlot och Shiraz med en lätt touch av ek.
På denna sida ger Vinsmarts sommelier Niclas Tuomela sina bästa tips på hur du bäst matchar Roodeberg med grillad mat, recept och allt som hör grillat till.
Sydafrikansk rödvinsbox på 2 liter - 3 Generations of Peace! Ett fylligt rödvin från Sydafrikas Coastal Region, gjort av druvorna Cabernet Sauvignon och Merlot. Coastal Regions unika terroir med Atlantens svala vindar och solens värme skapar ett perfekt klimat för dessa druvor, som når sin fulla potential i form av komplexa, djupt färgade viner. Cabernet Sauvignon bidrar med robusta tanniner, mörka bär och en touch av kryddighet. Merlot mjukar upp strukturen med sina lena toner av plommon och choklad. Tillsammans resulterar detta i ett balanserat vin med en lång eftersmak, perfekt för smakrika maträtter som denna krämiga pasta med lövbiff.
Sydafrikansk rödvinsbox på 2 liter - 3 Generations of Peace!
Ett fylligt rödvin från Sydafrikas Coastal Region, gjort av druvorna Cabernet Sauvignon och Merlot. Coastal Regions unika terroir med Atlantens svala vindar och solens värme skapar ett perfekt klimat för dessa druvor, som når sin fulla potential i form av komplexa, djupt färgade viner.
Cabernet Sauvignon bidrar med robusta tanniner, mörka bär och en touch av kryddighet. Merlot mjukar upp strukturen med sina lena toner av plommon och choklad. Tillsammans resulterar detta i ett balanserat vin med en lång eftersmak, perfekt för smakrika maträtter som denna krämiga pasta med lövbiff.
Välkomma till en sida för er som älskar Sauvignon Blanc och Merlot! Här kommer ni hitta roliga och goda recept som är enkla att tillaga och perfekt matchade med Gran Suds välgjorda och druvtypiska viner från södra Frankrike. Grand Sud är ett av de mest sålda vinmärkena i Europa och välkänt bland både svenska och internationella konsumenter. Genom stora produktionsvolymer kan man erbjuda hög kvalitet till ett fördelaktigt pris.
Välkomma till en sida för er som älskar Sauvignon Blanc och Merlot!
Här kommer ni hitta roliga och goda recept som är enkla att tillaga och perfekt matchade med Gran Suds välgjorda och druvtypiska viner från södra Frankrike.
Grand Sud är ett av de mest sålda vinmärkena i Europa och välkänt bland både svenska och internationella konsumenter. Genom stora produktionsvolymer kan man erbjuda hög kvalitet till ett fördelaktigt pris.
Välkomma till en sida för er som älskar Sauvignon Blanc och Merlot! Här kommer ni hitta roliga och goda recept som är enkla att tillaga och perfekt matchade med Gran Suds välgjorda och druvtypiska viner från södra Frankrike. Grand Sud är ett av de mest sålda vinmärkena i Europa och välkänt bland både svenska och internationella konsumenter. Genom stora produktionsvolymer kan man erbjuda hög kvalitet till ett fördelaktigt pris.
Välkomma till en sida för er som älskar Sauvignon Blanc och Merlot!
Här kommer ni hitta roliga och goda recept som är enkla att tillaga och perfekt matchade med Gran Suds välgjorda och druvtypiska viner från södra Frankrike.
Grand Sud är ett av de mest sålda vinmärkena i Europa och välkänt bland både svenska och internationella konsumenter. Genom stora produktionsvolymer kan man erbjuda hög kvalitet till ett fördelaktigt pris.
Cono Surs etiketter i denna serie pryds av en cykel vilket är en hyllning till det ikoniska transportmedlet som används av vinmakarna på Cono Surs vingårdar, vilket symboliserar deras engagemang för hållbarhet och miljövänlig produktion.
Cono Surs etiketter i denna serie pryds av en cykel vilket är en hyllning till det ikoniska transportmedlet som används av vinmakarna på Cono Surs vingårdar, vilket symboliserar deras engagemang för hållbarhet och miljövänlig produktion.
Källaren där självaste djävulen sades vakta de bästa vinerna från ovälkomna gäster. Det är inte en blygsam nivå för ett vin att leva upp till! Men Casillero del Diablo klarar eldprovet med glans. I både doft och smak är det riktigt mulligt och smakrikt med inslag av björnbär, svarta vinbär, en liten kryddighet i smaken samt mjuka tanniner och en lång eftersmak. Perfekt parhäst till lamm eller nötkött, en smakrik pasta eller mogna hårdostar.
Källaren där självaste djävulen sades vakta de bästa vinerna från ovälkomna gäster. Det är inte en blygsam nivå för ett vin att leva upp till!
Men Casillero del Diablo klarar eldprovet med glans. I både doft och smak är det riktigt mulligt och smakrikt med inslag av björnbär, svarta vinbär, en liten kryddighet i smaken samt mjuka tanniner och en lång eftersmak.
Perfekt parhäst till lamm eller nötkött, en smakrik pasta eller mogna hårdostar.
KWV är Sydafrikas mest berömda vinhus och kända för sina druvtypiska och matvänliga viner. På denna sida hittar du allt som behövs för att få till en perfekt match mellan ditt favoritvin och mat genom vårt smarta smakhjul och givetvis härliga recept för vårens alla goda middagar
KWV är Sydafrikas mest berömda vinhus och kända för sina druvtypiska och matvänliga viner. På denna sida hittar du allt som behövs för att få till en perfekt match mellan ditt favoritvin och mat genom vårt smarta smakhjul och givetvis härliga recept för vårens alla goda middagar
KWV är Sydafrikas mest berömda vinhus och kända för sina druvtypiska och matvänliga viner. På denna sida hittar du allt som behövs för att få till en perfekt match mellan ditt favoritvin och mat genom vårt smarta smakhjul och givetvis härliga recept för vårens alla goda middagar
KWV är Sydafrikas mest berömda vinhus och kända för sina druvtypiska och matvänliga viner. På denna sida hittar du allt som behövs för att få till en perfekt match mellan ditt favoritvin och mat genom vårt smarta smakhjul och givetvis härliga recept för vårens alla goda middagar
Fruktig, ungdomlig smak med inslag av röd bärfrukt och citrus med en frisk syra som passar utmärkt både som drink eller till lite smakrikare fiskrätter och sallader, gärna i medelhavsstil.Serveras vid 8-10°C
Fruktig, ungdomlig smak med inslag av röd bärfrukt och citrus med en frisk syra som passar utmärkt både som drink eller till lite smakrikare fiskrätter och sallader, gärna i medelhavsstil.Serveras vid
8-10°C
Tania är ett friskt och fruktigt vin med en druvig smak av päron och fläder. Det ackompanjeras av en pigg syra och en angenäm liten sötma. Smakpaletten är en perfekt kombo som skapar många möjligheter med vinet! Det är lika gott som det är och det kan också vara huvudnumret i vinterns krispiga drinkar. På tallriken? Tania är det perfekta vinvalet till mat med hetta eller sötma. Hur låter friterad kyckling med mangosalsa och chilimajonnäs? Sugen på festliga vindrinkar? Vi har samlat ett gäng goda och enkla recept med passande tilltugg som kommer passa perfekt till stora och små festligheter och funkar oavsett säsong!
Tania är ett friskt och fruktigt vin med en druvig smak av päron och fläder. Det ackompanjeras av en pigg syra och en angenäm liten sötma. Smakpaletten är en perfekt kombo som skapar många möjligheter med vinet! Det är lika gott som det är och det kan också vara huvudnumret i vinterns krispiga drinkar. På tallriken?
Tania är det perfekta vinvalet till mat med hetta eller sötma. Hur låter friterad kyckling med mangosalsa och chilimajonnäs? Sugen på festliga vindrinkar? Vi har samlat ett gäng goda och enkla recept med passande tilltugg som kommer passa perfekt till stora och små festligheter och funkar oavsett säsong!
Bonterra Vineyards är en ledande producent av ekologiskt vin i Kalifornien som har en passion för att skapa högkvalitativa viner som speglar den rena skönheten och mångfalden i deras vingårdar. Grundat 1987 med en vision om att odla ekologiskt certifierade viner av högsta kvalitet, har Bonterra Vineyards sedan dess varit en pionjär inom hållbar vinodling och ekologisk vinproduktion precis som namnet Bonterra betyder "goda jordar" på italienska.Bonterra är certifierade både som ekologiska och biodynamiska av organisationer som CCOF (California Certified Organic Farmers) och Demeter i USA.Vinerna är tacksamma att kombinera med mat med sin generösa fruktighet men samtidigt fräscha stil med balanserad syra och strävhet. Precis som i matlagning så blir det ett vinnande koncept när man låter råvaran tala för sig själv när den håller en hög kvalitet.
Bonterra Vineyards är en ledande producent av ekologiskt vin i Kalifornien som har en passion för att skapa högkvalitativa viner som speglar den rena skönheten och mångfalden i deras vingårdar. Grundat 1987 med en vision om att odla ekologiskt certifierade viner av högsta kvalitet, har Bonterra Vineyards sedan dess varit en pionjär inom hållbar vinodling och ekologisk vinproduktion precis som namnet Bonterra betyder "goda jordar" på italienska.
Bonterra är certifierade både som ekologiska och biodynamiska av organisationer som CCOF (California Certified Organic Farmers) och Demeter i USA.
Vinerna är tacksamma att kombinera med mat med sin generösa fruktighet men samtidigt fräscha stil med balanserad syra och strävhet. Precis som i matlagning så blir det ett vinnande koncept när man låter råvaran tala för sig själv när den håller en hög kvalitet.
Bonterra Vineyards är en ledande producent av ekologiskt vin i Kalifornien som har en passion för att skapa högkvalitativa viner som speglar den rena skönheten och mångfalden i deras vingårdar. Grundat 1987 med en vision om att odla ekologiskt certifierade viner av högsta kvalitet, har Bonterra Vineyards sedan dess varit en pionjär inom hållbar vinodling och ekologisk vinproduktion precis som namnet Bonterra betyder "goda jordar" på italienska.Bonterra är certifierade både som ekologiska och biodynamiska av organisationer som CCOF (California Certified Organic Farmers) och Demeter i USA.Vinerna är tacksamma att kombinera med mat med sin generösa fruktighet men samtidigt fräscha stil med balanserad syra och strävhet. Precis som i matlagning så blir det ett vinnande koncept när man låter råvaran tala för sig själv när den håller en hög kvalitet.
Bonterra Vineyards är en ledande producent av ekologiskt vin i Kalifornien som har en passion för att skapa högkvalitativa viner som speglar den rena skönheten och mångfalden i deras vingårdar. Grundat 1987 med en vision om att odla ekologiskt certifierade viner av högsta kvalitet, har Bonterra Vineyards sedan dess varit en pionjär inom hållbar vinodling och ekologisk vinproduktion precis som namnet Bonterra betyder "goda jordar" på italienska.
Bonterra är certifierade både som ekologiska och biodynamiska av organisationer som CCOF (California Certified Organic Farmers) och Demeter i USA.
Vinerna är tacksamma att kombinera med mat med sin generösa fruktighet men samtidigt fräscha stil med balanserad syra och strävhet. Precis som i matlagning så blir det ett vinnande koncept när man låter råvaran tala för sig själv när den håller en hög kvalitet.