vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.

Betyg 6/6 – ”Många bubblor för priset!”
-Niclas Tuomela, Vinsmart dec 2025
Le Connoisseur Crémant de Bordeaux är ett mousserande vin som visar den eleganta, fruktiga sidan av Bordeaux - en region som annars främst förknippas med stilla rött vin. Vinet görs enligt traditionell metod, vilket ger fina, små bubblor och en mjuk struktur. Vinet har både fruktighet samtidigt som det balanseras av en frisk syra. Vinet är gjort av mestadels blå druvor vilket gör det lite kraftigare i stilen (63% Cabernet Franc, 10% Sémillon, 27% Merlot)

Betyg 6/6 – ”Otroligt välgjord sauvignon!”
-Niclas Tuomela, Vinsmart dec 2025
Härligt krispig Sauvignon Blanc från Loiredalen, med bra koncentration i mineralig stil med pigg syra. Vinet har en ren, fruktig och smakrik smak som sitter i länge, mycket gott!

Rosita – En aperitif med personlighet
Rosita sätter tonen med sin rubinröda färg och tydliga smakprofil. Servera den väl kyld och låt Rosita göra jobbet.
Mjuk sötma, uppiggande citrus och en lätt bitter elegans dröjer sig kvar i avslutet - med toner av malört, röda bär och blodapelsin i tydligt fokus.

Betyg 5/6 –”Fräscht fynd!”
-Niclas Tuomela, Vinsmart dec 2025
En charmig, typisk Prosecco i torr och fruktig stil med bra syra gjord av 100% Glera.
DOC-området Prosecco sträcker sig över områdena Veneto och Fruili Venezia Giulia i nordöstra Italien. Fördelen med prosecco är bland annat att den hanterar lite krävande mat där viss sötma finns, riktigt bra!

Betyg 6/6 – ”Strålande alternativ till klassikerna!”
-Niclas Tuomela, Vinsmart nov 2025
100 % ekologisk riesling, Sander Riesling Brut är ett elegant och fruktdrivet mousserande vin gjort enligt traditionell metod. Vinet har tydlig rieslingkaraktär med toner av grönt äpple, citrus och mineralitet, samtidigt som den fina moussen och torra avslutningen ger en uppfriskande struktur. Vinet har en sockerhalt på ca 0,4 g/100 ml - alltså mycket torrt.

Betyg 6/6 – ”Årets bästa vita BIB!”
-Niclas Tuomela, Vinsmart nov 2025
Strålande Sauvignon Blanc i typisk stil, frisk syra, lagom aromatisk och ett vin man gärna dricker ett par glas av. Hatten av för ett strålande vin till fyndpris!

Betyg 5/6 – ”Solmoget och balanserat till ett bra pris!”
-Niclas Tuomela, Vinsmart nov 2025
Desire Lush & Zin är en intensiv och mörkfruktig zinfandel från Apulien i södra Italien, där druvan även är känd som primitivo. De noggrant utvalda druvorna plockas för hand vid optimal mognad och transporteras snabbt till vingården för varsam avstjälkning och krossning. Innan jäsningen påbörjas får musten vila i ståltank vid låg temperatur för att bevara fräschör och fruktighet. Efter jäsningen förs vinet över till en ny tank för malolaktisk jäsning och lagras därefter på ekfat i sex månader vilket ger dess tydliga ekkaraktär och runda, mjuka struktur.
I smaken är vinet generöst och fylligt med toner av mörka körsbär, björnbär, blåbär och hallon, omslutna av en varm kryddighet och mjuka tanniner. Doften är intensiv och inbjudande med inslag av mogna mörka bär, plommon, vanilj, choklad och subtilt kryddig ek. Helheten skapar en len och fruktig smak som dröjer kvar länge.

Doften är fruktig med svarta vinbär, plommon och blåbär som möter eleganta toner av kaffe, choklad och sval mint. Vanilj och svartpeppar ger ytterligare ett kryddigt djup. Smaken har mörka bär i centrum tillsammans med kaffe, choklad och vanilj. Fattonerna, myntan och svartpeppar balanserar fruktsötman och ger ett vin som är både fylligt och tillgängligt.

Doften är kryddig och fruktig med jordgubbar, skogshallon, mjölkchoklad, sandelträ och en nypa kryddnejlika, avrundad av en mjuk vaniljton som ger en len, lyxig känsla. Smaken är mjuk och kryddig med röda bär i fokus, subtila toner av mjölkchoklad och vanilj med fint integrerade fattoner. Kryddnejlika och sandelträ ger karaktär, medan den friska frukten håller stilen elegant och lätt.

Doften är kryddig och fruktig med jordgubbar, skogshallon, mjölkchoklad, sandelträ och en nypa kryddnejlika, avrundad av en mjuk vaniljton som ger en len, lyxig känsla. Smaken är mjuk och kryddig med röda bär i fokus, subtila toner av mjölkchoklad och vanilj med fint integrerade fattoner. Kryddnejlika och sandelträ ger karaktär, medan den friska frukten håller stilen elegant och lätt.

Doften är inbjudande av gula äpplen, torkad ananas, brynt smör och macadamianötter med en härlig rostad ton från fatlagringen. Kardemumma och en mjuk vaniljton ger värme, medan ett stänk apelsin lyfter helheten. Smaken är fyllig av solmogen gul frukt som möter brynt smör, vanilj och nötiga toner. Den tropiska frukten och syran från äpplet håller vinet fräscht och balanserat.

Betyg 6/6 – ”Fynd - pinot noir!”
-Niclas Tuomela, Vinsmart nov 2025
Vinet har lagrats tio månader på franska ekfat, barriquer, varav åtta procent var nya. Vinet har inte klarnats innan buteljering. Druvorna till detta vin kommer från North Canterbury och tre olika vingårdar planterade med olika dijonkloner av pinot noir. Vinet är i en elegantare stil med bra syra, lite mer europeisk stil och kostar lite men i jämförelse med dagens Bourgognepriser är det väldigt mycket vin för pengarna.
.jpg)
Rosita – En aperitif med personlighet. Rosita sätter tonen med sin rubinröda färg och tydliga smakprofil. Servera den väl kyld och låt Rosita göra jobbet. Mjuk sötma, uppiggande citrus och en lätt bitter elegans dröjer sig kvar i avslutet - med toner av malört, röda bär och blodapelsin i tydligt fokus.

Rosita – En aperitif med personlighet. Rosita sätter tonen med sin rubinröda färg och tydliga smakprofil. Servera den väl kyld och låt Rosita göra jobbet. Mjuk sötma, uppiggande citrus och en lätt bitter elegans dröjer sig kvar i avslutet - med toner av malört, röda bär och blodapelsin i tydligt fokus.
.jpg)
Don Papa Baroko är en färgstark och rik variant av originalet. Den har en tydligare sötma och djupare smakprofil, med toner av torkad frukt, kryddor och mörk karamell. Baroko betyder "överdriven"på filippinska, och namnet speglar den intensiva karaktären och det djärva uttrycket i denna rom – en hyllning till livets överflöd och glädje.

Tempurafriterade pilgrimsmusslor
Fetman från dressing och den luftiga tempuran binder verkligen ihop vinets fruktighet och syra.
Krämig laxtartar i krustad med krispig salladslök
Den feta och krämiga texturen från majonnäs mildrar syran i vinet och lyfter fram fruktigheten.
Grönmögelkräm med bakade vindruvor och friterat tunnbröd
Syran från citron och sältan i brödet och krämen hjälper till att balansera sötman från vindruvorna som annars kan krocka med det torra mousserande vinet.